ΜΑΜ του Σάκη Σερέφα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ
Πλατεία Γεωργίου 17, Πάτρα
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΑΜΕΙΟΥ
2610273613

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
5€ γενική είσοδος

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
ΤΑΜΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ
και
TICKET SERVICES
Online: www.ticketservices.gr
Τηλεφωνικά: 210 7234567
και στα καταστήματα Public

Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά ή online, παραλαμβάνονται οποιαδήποτε στιγμή από τα ταμεία του Θεάτρου Απόλλων με μια ταυτότητα ή με την κάρτα που χρησιμοποιήθηκε.

Παραγωγή/Διοργάνωση:
Κοινωφελής επιχείρηση
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας
Όθωνος Αμαλίας 6, Πάτρα 26223
ΑΦΜ: 090061002
ΔΟΥ: Α Πατρών
PHOTO GALLERY
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΜΑΜ
του Σάκη Σερέφα


από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στις 21:00, θα δοθεί η τελευταία παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, του έργου του Σάκη Σερέφα ΜΑΜ από το «Άρμα Θέσπιδος» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας, με γενική είσοδο 5 ευρώ, ως προσφορά στους θεατές της πόλης.

Η παράσταση που έτυχε θερμής υποδοχής σε γειτονιές, συλλογικότητες, σε Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε ιδρύματα, νοσοκομεία, φυλακές, δίνει μαθήματα ζωής σε μικρούς και μεγάλους θεατές και συνεχίζει δυναμικά με παραστάσεις εκτός Σκηνής μέχρι τις 15 Μαρτίου 2019, για τη χειμερινή περίοδο.

Υπεύθυνος του Άρματος είναι ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας κ. Πέτρος Βάης.


Το έργο:
Επί επτά χρόνια, ένας μοναχικός μαθητής, ο Ζοζέφ, κι ένας μοναχικός οδηγός λεωφορείου, ο Μεγάλος, αναπτύσσουν μια ιδιότυπη φιλία. Καθισμένοι πλάι-πλάι μέσα στο σχολικό λεωφορείο, συζητούν κι εξομολογούνται μυστικά κι εμπειρίες για την ευτυχία, τον έρωτα, τη μνήμη, τον θάνατο, τα ζόρια αλλά και τα κέφια της ζωής. Για τον μαθητή αυτή η σχέση αποτελεί μια μύηση στη ζωή που τον περιμένει. Για τον οδηγό αποτελεί μια αφορμή για αναπόληση και επανεκτίμηση της ζωής που πέρασε.

Ως «εργαλείο» για τα επτά μυητικά στάδια χρησιμοποιούνται επτά μαγειρεμένες τροφές τις οποίες προσφέρει και εξηγεί, ο οδηγός στον μαθητή, ενώ από τη μεριά του ο μαθητής καλείται, επί επτά χρόνια, να ανακαλύψει, ως τελετουργία αυτογνωσίας, την ιδανική συνταγή για την παρασκευή του τέλειου ταραμά.

Γύρω τους κινούνται ένας πατέρας που λατρεύει μανιακά τις κοιλαδογέφυρες, μια μητέρα που τρέφεται μόνο με άγριο ρύζι, μια γιαγιά που φορά χάι-τεκ κόκκινα αθλητικά παπούτσια, μια σαγηνευτική συμμαθήτρια και μια αγέλη συμμαθητών. Ανάμεσα στα επτά πιάτα που σερβίρονται στη διάρκεια του έργου περιλαμβάνεται ένα σκουμπρί γεμιστό με κάππαρη, σαλιγκάρια με δεντρολίβανο, λεμονάτες καρδιές αγκινάρας...

Ποιο μάθημα ζωής κρύβει η κάθε μια από αυτές τις τροφές μέσα της;

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Χρήστος Στρέπκος.
Σκηνικά-Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος και Αλεξάνδρα Σκιάφκου
Χορογραφία: Μαριμίλη Ασημακοπούλου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Βασίλης Κόκκαλης, Γιάννης Τσάκωνας, Πάνος Τρουμπουνέλης, Μαίρη Χρυσανθακοπούλου

* Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με την πρεμιέρα του ΜΑΜ εγκαινιάζει ένα νέο τρόπο παρουσίασης των έργων.

Την προηγούμενη ημέρα της πρεμιέρας 23/11 διοργανώνεται ημερίδα γνωριμίας με τον συγγραφέα Σάκη Σερέφα και το έργο του. Άνθρωποι του θεάτρου και δημοσιογράφοι ανακρίνουν τον συγγραφέα και προσπαθούν να εξιχνιάσουν τα μυστήρια του έργου με τον παράξενο τίτλο ΜΑΜ.

Μετά την πρεμιέρα στις 24/11, κατά την έξοδο, οι θεατές θα βρεθούν μπρος σε ένα μαγειρικό happening  που θα απαντηθούν όλα τα μυστήρια ερωτηματικά.

Πληροφορίες:
Δημοτικό Θέατρο Απόλλων
Τηλέφωνο ταμείου: 2610273613
τηλεφωνικές αγορές: 2107234567
Online: www.ticketservices.gr
και στα καταστήματα Public

Πρώτη παράσταση:
24 Νοεμβρίου 2018 στις 21:15

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Φοιτητικό και ομαδικό: 8 ευρώ.
Ανέργων, ΑΜΕΑ: 5 ευρώ.