Goran Bregovic & Wedding and Funeral Band - Ιωάννινα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΙΤΣ ΚΑΛΕ
Ιωάννινα

ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017
ώρα έναρξης: 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική Είσοδος
20€
Φοιτητικό, Άνεργοι, ΑΜΕΑ, άνω των 65
17€


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Ticket Services
- Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
- Τηλεφωνικά: 2107234567
- Online: www.ticketservices.gr

Καταστήματα PUBLIC

- Βιβλιοπωλεία Χαρτέξ, Αναγνώστης, Κουμπλομάτης
- Manthos Optical
- Πρέβεζα: DB music store.
- Αρτα: Βιβλιοπωλείο Η πολυθρόνα του Νιτσε - Φιλελλήνων 26
- Ηγουμενιτσα: Eye2eye Outlet by Manthos Group


ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ - E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά, παραλαμβάνονται σε μορφή PDF (e-ticket) τα οποία μπορείτε να εκτυπώσετε, και με αυτά να εισέλθετε στο χώρο της συναυλίας, χωρίς να χρειαστεί να περάσετε πρώτα από το ταμείο.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Παιανίας
ΑΦΜ: 997389612
ΔΟΥ: Κορωπίου
Γεωργίου Καραϊσκάκη 48, Παιανία

PHOTO GALLERY
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Its Kale Festival
Ιωάννινα 2017

Goran Bregovic
&
Wedding and Funeral Band

Πετρολούκας Χαλκιάς

Χωρίς πατρίδα και όρια...

Η Βαλκανική μουσική
και η μουσική κληρονομιά της Ηπείρου

στο Ιτς Καλέ

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017
ώρα: 21.00


Ο διεθνούς φήμης συνθέτης που μας συγκίνησε με τις εξαιρετικές κινηματογραφικές μελωδίες του και τα διονυσιακά γλέντια του, ο Goran Bregovic, υπόσχεται ένα βράδυ που θα μας μείνει αξέχαστο με μουσικές και τραγούδια που ξεσηκώνουν!

Πάντα μαζί με τους Wedding and Funeral Band θα μας ταξιδέψει στους ήχους των Βαλκανίων και θα συναντήσει για πρώτη φορά τον Πετρολούκα Χαλκιά, έναν από τους ζωντανούς μύθους της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς.

Tην Τρίτη 11/07 στο Ιτς Καλέ, δύο λάτρεις της παράδοσης θα πυροδοτήσουν μουσικές συγκινήσεις αναμειγνύοντας φαινομενικά διαφορετικά ακούσματα.

Opening Act οι ταλαντούχοι Gadjo Dilo.

Λίγα λόγια για τον Goran Bregovic...
Λατρεμένος στην Ελλάδα όσο λίγοι ο Goran Bregovic, με καταγωγή από τη Βοσνία, είναι ένας από τους πιο γνωστούς συνθέτες ολόκληρης της πρώην Γιουγκοσλαβίας και ειδικεύεται κυρίως στο βαλκανικό και τσιγγάνικο είδος μουσικής.

Τσιγγάνικοι ήχοι, γιατί οι μουσικές του Bregovic είναι σαν τον ίδιο, ελεύθερες. Χωρίς πατρίδα και όρια. Γεννημένος στην Βοσνία, από πατέρα Κροάτη και μητέρα Σέρβα, πέρασε εμφυλίους πολέμους, διχασμούς και όλα τα δεινά των Βαλκανίων και κατάφερε να κάνει τα βιώματα του τραγούδι ξορκίζοντας τον πόνο. Τραγούδι εκστασιασμένο, ξεσηκωτικό.

Η πρώτη επαγγελματική επαφή του με τη μουσική ήταν μέσω του συγκροτήματος Kodeksi, το οποίο αργότερα εμπλουτίστηκε με νέα μέλη και μετονομάστηκε σε Bijelo Dugme. Το συγκρότημα αυτό από το Σαράγιεβο έγινε ένα από τα πιο γνωστά της Γιουγκοσλαβίας. Όταν άρχισε να διαλύεται, ο Bregovic στράφηκε στη σύνθεση μουσικής για ταινίες. Το στυλ του επηρεάστηκε έντονα από τη μουσική των Ρομά, ενώ διατήρησε και πολλά από τα στοιχεία της παραδοσιακής μουσικής της περιοχής. Τις πιο γνωστές δουλειές του αποτελούν η μουσική για τις ταινίες του Εμίρ Κουστουρίτσα «Ο Καιρός των Τσιγγάνων», «Arizona Dream» και «Underground», καθώς και για το «Βασίλισσα Μαργκό» του Πατρίκ Σερό.

Λόγω συγγενούς κουλτούρας, ο αγαπημένος μουσικοσυνθέτης έχει συνεργαστεί και με πολλούς καλλιτέχνες της χώρας μας.

Λίγα λόγια για τον Πετρολούκα Χαλκιά...
Η μουσική του διαθέτει τέχνη, ύφος, λυρισμό και σπάνια δεξιοτεχνία. Η πεντατονική ηπειρώτικη μουσική είναι το μουσικό και εκφραστικό πεδίο που υπηρετεί από έντεκα χρονών, σε πείσμα της άρνησης του πατέρα του Περικλή, ο οποίος ήταν από τους καλύτερους μουσικούς. Λίγα χρόνια αργότερα όμως παίζει μαζί του και κάνει την πρώτη ραδιοφωνική του εμφάνιση.

Το 1960 μεταναστεύει στην Αμερική όπου παραμένει είκοσι χρόνια και διαδίδει την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας.
Με την επιστροφή του εγκαθίσταται στην Αθήνα, εμφανίζεται σε γνωστά μουσικά κέντρα, συναυλίες, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές και εμφανίζεται δίπλα σε σπουδαίους τραγουδιστές όπως η Χάρις Αλεξίου, ο Πασχάλης Τερζής, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Αντώνης Κυρίτσης, η Παγώνα Χαλκιά, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και άλλοι. Έχει ταξιδέψει την ελληνική παράδοση και την ηπειρώτικη μουσική σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα με την καλλιτεχνική του δεξιοτεχνία, η ευρηματικότητα του ξεπερνά οποιοδήποτε τοπικό μουσικό είδος, καθώς δεν δίστασε να ανοίξει τους ορίζοντές του και να συμπράξει με διακεκριμένους μουσικούς απ' όλον τον κόσμο, επεκτείνοντας τα όριά του όσο λίγοι. Έτσι, μέσα από την τέχνη του, η Ήπειρος διασταυρώθηκε με την rock, τη jazz, το blues, αλλά και άλλες ethnic μουσικές, πάντα με συναρπαστικά και γοητευτικά αποτελέσματα..

ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017
ΙΤΣ ΚΑΛΕ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική Είσοδος: 20€
Φοιτητικό, Άνεργοι, ΑΜΕΑ, άνω των 65: 17€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
- TICKET SERVICES
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνικά: 2107234567
Online: www.ticketservices.gr
- Καταστήματα PUBLIC
- Βιβλιοπωλεία Χαρτέξ, Αναγνώστης, Κουμπλομάτης
- Manthos Optical
- Πρέβεζα: DB music store.
- Αρτα: Βιβλιοπωλείο Η πολυθρόνα του Νιτσε - Φιλελλήνων 26
- Ηγουμενιτσα: Eye2eye Outlet by Manthos Group

Οι συναυλίες διοργανώνονται από την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Παιανίας στο πλαίσιο υποστήριξης των σκοπών της.