ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ
Πλατεία Γεωργίου 17, Πάτρα
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΑΜΕΙΟΥ
2610273613

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τρίτη 19/2
15€ κανονικό
10€ μειωμένο
(φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι άνω των 65, πολύτεκνοι)
Τετάρτη 20/2
10€ γενική είσοδος (λαϊκή απογευματινή)

ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ
8€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
ΤΑΜΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ
και
TICKET SERVICES
Online: www.ticketservices.gr
Τηλεφωνικά: 210 7234567
και στα καταστήματα Public

Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά ή online, παραλαμβάνονται οποιαδήποτε στιγμή από τα ταμεία του Θεάτρου Απόλλων με μια ταυτότητα ή με την κάρτα που χρησιμοποιήθηκε.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ
ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΑΦΜ: 090138730
ΔΟΥ: Α' ΑΘΗΝΩΝ
Εδρα: ΑΚΑΔΗΜΟΥ 14, 104 36, ΑΘΗΝΑ
PHOTO GALLERY
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

«ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ»
Με την Αννα Βαγενά
και τη Γιασεμί Κηλαηδόνη


ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΠΟΛΛΩΝ»
Πάτρα

ΤΡΙΤΗ 19/2 στις 9:00μμ
& ΤΕΤΑΡΤΗ 20/2 στις 7:00μμ


Το έργο «Δυο γυναίκες χορεύουν», του Καταλανού συγγραφέα Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ ι Ζουρνέτ, που θεωρείται από τους κορυφαίους της σύγχρονης ισπανικής θεατρικής γραφής, θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», την Τρίτη 19/2 και την Τετάρτη 20/2.Η παράσταση γνώρισε μεγάλη επιτυχία και έχει παιχτεί σε όλες σχεδόν τις πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Στην τωρινή παράσταση, σ' ένα ρεσιτάλ ηθοποιίας, η Αννα Βαγενά και η Γιασεμί Κηλαηδόνη, συναντιώνται θεατρικά ξανά, μετά από δεκατρία χρόνια (Γυάλινος Κόσμος 2005), με την σκηνοθετική καθοδήγηση του σημαντικού Σέρβου σκηνοθέτη Nebojsa Bradic, ο οποίος επίσης είχε σκηνοθετήσει τότε την παράσταση του «Γυάλινου Κόσμου».

Η Αννα Βαγενά λέει χαρακτηριστικά :
«Μετά από τόσα χρόνια συναντιέμαι πάλι με την κόρη μου, τη Γιασεμί, επί σκηνής. Είμαι ευτυχής γιατί βλέπω στο πρόσωπό της μια ώριμη ηθοποιό, μια άξια συνάδελφο. Όσο για τον σκηνοθέτη μας, τον Nebojsa, μας συνδέει βαθιά φιλία από το 1997, που ήταν διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της Σερβίας κι εγώ παρουσίασα σε αυτό τον «Γάμο». Είναι τιμή μας, που ένας τόσο σημαντικός σκηνοθέτης της Σερβίας, σκηνοθετεί ξανά στη χώρα μας και στο θέατρό μας.»

Στο έργο, το χιούμορ και η συγκίνηση εναλλάσσονται γοργά. Δύο γυναίκες, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, ηλικία, μνήμες, επιθυμίες, με μόνο κοινό τη μοναξιά τους, συναντιώνται και ανατρέπουν μαζί τις ζωές τους.

Η κριτική έγραψε για την παράσταση:
«...το κείμενο είναι έντονο και δυνατό...,να γελάς φωναχτά και μετά να ανατριχιάζεις, να σωπαίνεις.... Η Αννα Βαγενά συναισθηματική και στριφνή, όπως επιβάλλεται από το χαρακτήρα που υποδύεται, με ψυχολογικές διακυμάνσεις που σε τρελαίνουν και σε μαγεύουν. Με λίγα λόγια, απλά υπέροχη. Η Γιασεμί Κηλαηδόνη απόμακρη και άκαμπτη μέχρι την αποκάλυψη της τραγωδίας της, όπου καταφέρνει την κορύφωση του χαρακτήρα της με συναίσθημα και αξιοπρέπεια. Εξαιρετική και αντάξια παρτενέρ της μητέρας της, για την επιβεβαίωση του κανόνα «Το μήλο... κάτω από τη μηλιά...»....   Μια θεατρική πρόταση για όλες τις ηλικίες που θα θυμάστε για καιρό, με μοναδικές ερμηνείες και ένα θεατρικό κείμενο του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ, το οποίο αξίζει να γνωρίσετε. Μην το χάσετε.» (Χάρις Μολυβιάτη, κριτική στο www.noizy.gr)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ ι Ζουρνέτ
Μετάφραση: Μεταφραστική ομάδα «Els De Paros» (Μαρία Χατζηεμμανούηλ, Δημήτριος Ψαρράς, Ιωάννης Μαντάς, Αλέξανδρος Μπαβέας)
Σκηνοθεσία: Nebojsa Bradic
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Παίζουν: Αννα Βαγενά, Γιασεμί Κηλαηδόνη

Δείτε το trailer της παράστασης σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα :
https://www.youtube.com/watch?v=NJP4Bdix2K0ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ
Τρίτη 19/2/19 στις 9:00μ.μ.
Εισιτήρια 15€ και μειωμένο 10€ (φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι άνω των 65 ετών, πολύτεκνοι).
και
Τετάρτη 20/2/19 λαϊκή απογευματινή στις 7:00μ.μ.
Γενική είσοδος 10€.

Προπώληση: 8€ (από www.ticketservices.gr - Public & από το ταμείο του Θεάτρου «Απόλλων», τηλ. 2610-273613)

Σύλλογοι - ΚΑΠΗ: 8ευρώ
Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ