GALA ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ | International Ballet Stars | by Christiana Stefanou

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ
Γ. Γεωργιάδου 1
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
2810242977
(χάρτης)

29 & 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ώρα έναρξης: 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Α ΖΩΝΗ: 30€ - παιδικό: 20€
Β ΖΩΝΗ: 25€ - παιδικό: 15€
Γ ΖΩΝΗ: 20€ - παιδικό: 15€

Φοιτητικό/Ανέργων: 18€ (*)

(*) Τα φοιτητικά εισιτήρια και τα εισιτήρια ανέργων εκδίδονται σε περιορισμένο αριθμό στην Β και Γ ζώνη


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr
PUBLIC
- σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
- στο tickets.public.gr

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
PANOPTES ANALYTICS
Μονοπρόσωπη ΙΚΕ
ΑΦΜ: 800961403
ΔΟΥ: Α' Αθηνων
ΕΔΡΑ: ΤΖΩΡΤΖ 10, 10677, ΑΘΗΝΑ

PHOTO GALLERY
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο κλασικός χορός στα καλύτερά του:

Gala κλασικού χορού
29 & 30 Σεπτεμβρίου 2018

& workshops κλασικού χορού
29 & 30 Σεπτεμβρίου
& 1 Οκτωβρίου 2018

Τρεις ημέρες αφιερωμένες στον κλασικό χορό!

GALA
ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ

International Ballet Stars

by Christiana Stefanou


Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του κλασικού χορού στην Ευρώπη έρχονται στην Κρήτη, για δύο παραστάσεις - ύμνο στον κλασικό χορό, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της διεθνούς φήμης χορεύτριας και χορογράφου κλασικού χορού, Χριστιάνας Στεφάνου.

Η dream team του κλασικού χορού θα παρουσιάσει για δύο βραδιές, στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018, ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον κλασικό χορό, με επιλεγμένες χορογραφίες από τα σπουδαιότερα έργα του κλασικού ρεπερτορίου και με νεώτερες χορογραφίες από καταξιωμένους σύγχρονους χορογράφους.

Το GALA ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ | International Ballet Stars | by Christiana Stefanou θα πραγματοποιηθεί για δύο μοναδικές βραδιές στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης, στο Ηράκλειο.

Ένα πολιτιστικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας με τη συμμετοχή καλλιτεχνών διεθνούς κύρους.

Η «ονειρεμένη ομάδα κλασικού χορού», όλοι καλλιτέχνες διεθνούς κύρους από συγκροτήματα και σκηνές κλασικού χορού της Ευρώπης, επιλέχθηκε από τη Χριστιάνα Στεφάνου με σκοπό να παρουσιάσει τη δυναμική του κλασικού χορού σήμερα στην Ευρώπη και ένα θέαμα κλασικού χορού που θα αγγίξει την ψυχή όλων. Στην ομάδα των χορευτών περιλαμβάνονται μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα του κλασικού χορού σήμερα, όπως η Sasha Mukhamedov και ο Constantine Allen από τα Εθνικά Μπαλέτα της Ολλανδίας (Dutch National Ballet), η Cristina Dijmaru και ο Ovidiu Mateilancu, από τα Εθνικά Μπαλέτα της Ρουμανίας (National Ballet of Rumania), η Katherina Markowskaja και ο Maxim Chashchegorov από το τη Βαυαρική Σκηνή Μπαλέτου (Bavarian State Ballet), ο Yen Han και ο  Arman Grigoryan από το Μπαλέτο της Ζυρίχης (Ballet Zurich) και η Márcia Jaqueline και ο  Flavio Salamanka  από το Salzburger Landestheater.

Κλασικές χορογραφίες και οι σύγχρονες τάσεις του κλασικού χορού

Οι διεθνούς φήμης χορευτές θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από περίφημα έργα του κλασικού ρεπερτορίου, όπως Ωραία Κοιμωμένη, Δον Κιχώτης, Λίμνη των Κύκνων, Μπαγιαντέρα και Ζιζέλ. Στις δύο παραστάσεις ωστόσο θα εκπροσωπηθούν και οι νέες τάσεις στον κλασικό χορό με χορογραφίες αναγνωρισμένων χορογράφων, μεταξύ των οποίων της Χριστιάνας Στεφάνου και των Ted Brandsen, Uwe Scholz, Ray Barra, Filipe Portugal, Reginaldo Rodrigues de Oliveira.

Παραστάσεις του Gala Κλασικού Χορού: 29 & 30 Σεπτεμβρίου, 21:00

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, Αντιδημαρχία Τουρισμού

Μία παραγωγή της Panoptes Analytics.

Christiana's Stefanou Workshops


Με αφορμή το Διεθνές Gala Κλασικού Χορού θα πραγματοποιηθεί τριήμερο σεμινάριο κλασικού χορού με τη συμμετοχή καταξιωμένων δασκάλων -χορευτών.

Το τριήμερο Workshop θα διαχωριστεί σε δύο διαφορετικά επίπεδα, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων, ενώ απευθύνεται σε σπουδαστές χορού, σε ερασιτέχνες αλλά και σε επαγγελματίες, στα επίπεδα Intermediate (μεσαίο) και Advanced (προχωρημένο).

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εμπλουτιστούν οι γνώσεις των σπουδαστών και των επαγγελματιών και να δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά τους ξεχωριστούς δασκάλους -χορευτές και να μάθουν όλες τις νεώτερες κατευθυντήριες σε όλες τις διαφορετικές «σχολές» χορού (αγγλικό σύστημα, Vaganova, Γαλλικό, κ.ά.).

Σύντομο Βιογραφικό της Χριστιάνα Στεφάνου

Πτυχιούχος της Ανώτατης Κρατικής Ακαδημίας του Μονάχου και Σολίστ του Μπαλέτου  της  Κρατικής  Όπερας  της Βαυαρίας στο Μόναχο, η Χριστιάνα Στεφάνου ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε μερικά από τα πιο γνωστά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, όπως Ζιζέλ, Κυρία με τις Καμέλιες, Καρυοθραύστης, Συμφωνία σε ντο, κ.ά., ενώ συμμετείχε σε περιοδείες σε όλο τον κόσμο: Στη Ρωσία, στις ΗΠΑ, στην Κίνα, στην Ουκρανία,  στην Ελβετία,  στη Γερμανία,  στην Ισπανία,  στην Ιταλία,  στη Νότια Κορέα, στην Ουγγαρία και στην Πολωνία.

Στις συνεργασίες της συγκαταλέγονται κορυφαίοι καθηγητές χορού, όπως η Olga Lepetsinskagia, Marius  Liepa, Alexandre Prokofiev, Valntina Savina και διεθνούς φήμης χορογράφοι, μεταξύ των οποίων οι John Noimagier, Peter Wright, Ray Barry, William Forsythe, Maurice Béjart, Touil Tharp, Jiří Kylián, Loutsinta Childs.

Έχει διδάξει ως Guest Teacher σε Όπερες και σε συγκροτήματα κλασικού χορού σε όλον τον κόσμο. Στο Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας, της Βαυαρίας, της Στουτγάρδης, της Ελβετίας, της Βοστώνης, της Ρουμανίας, του Βουκουρεστίου, του Θεάτρου της Καρλσρούης, του Θεάτρου «Opera di Roma», του Dutch National Ballet (Het Nationale Ballet) και καθηγήτρια κλασικού χορού στην Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Χορού ενώ από το 2000 εργάζεται ως maitre de ballet στο συγκρότημα μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της οποίας έχει διατελέσει καλλιτεχνική διευθύντρια (2010 -2011).