ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΕΛΣ 2019

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Εναλλακτική Σκηνή
Φεστιβάλ

Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ 2019

Ρομαντισμός
  • 05, 06, 26, 27 Νοε 2019
  • 04 Δεκ 2019

Καλλιτεχνική επιμέλεια Φεστιβάλ: Χαράλαμπος Αγγελόπουλος

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

Ώρα έναρξης ρεσιτάλ: 20.30 |   

Ώρα έναρξης απογευματινών συναυλιών: 18.00 |   

Σε συνεργασία με το
PIANOFESTIVAL logo

 

Το Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ 2019, μια μεγάλη γιορτή για τον «βασιλιά των οργάνων», επιστρέφει δριμύτερο για τρίτη χρονιά με ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην καρδιά του ρεπερτορίου του οργάνου: τον ρομαντισμό.

Οι μελωδικοί ήχοι του πιάνου θα πλημμυρίσουν τις δύο σκηνές της ΕΛΣ (Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος και Εναλλακτική Σκηνή) σε έναν πραγματικό πιανιστικό μαραθώνιο. To Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης.

Στα πέντε ρεσιτάλ αναγνωρισμένων πιανιστών με διεθνή σταδιοδρομία που θα παρουσιαστούν στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ (5, 6, 26, 27 Νοεμβρίου & 4 Δεκεμβρίου) θα ακουστούν ορισμένα από τα σημαντικότερα έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου του ρομαντισμού, ενώ στην κεντρική συναυλία του Φεστιβάλ, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος (14 Νοεμβρίου), θα παρουσιαστούν τρία από τα δημοφιλέστερα κοντσέρτα για πιάνο και ορχήστρα του ρομαντισμού (1ο Τσαϊκόφσκι, 2ο Ραχμάνινοφ, 1ο Μπραμς). Τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο διεθνούς φήμης αρχιμουσικός Ντάνιελ Σμιθ.

Οι παράλληλες δράσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν απογευματινές συναυλίες ανερχόμενων σολίστ, βραβευθέντων του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πιάνου του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης και νέων καλλιτεχνών, καθώς και ένα τριήμερο masterclass με τη Δόμνα Ευνουχίδου (2, 3 & 4 Νοεμβρίου).

H μετάκληση του Ντάνιελ Σμιθ υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

 

Υπάρχει ρομαντισμός σήμερα; Μπορεί να μιλήσει στην ψυχή και τον νου μας η ρομαντική μουσική;

Αναβιώνοντας το ρομαντικό πνεύμα μέσα από εξαιρετικές ερμηνείες μερικών από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες πιανίστες, το φετινό Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ παρουσιάζει ένα πανόραμα των πιο αγαπημένων έργων για το όργανο.

Πάθος, συγκίνηση, λυρικότητα, ενατένιση, μελαγχολία? καθεμιά από τις θεματικές συναυλίες, καθώς και το αφιέρωμα στα μεγάλα κοντσέρτα του ρομαντισμού, αναδεικνύουν διαφορετικές πλευρές της ρομαντικής μουσικής τέχνης, προσφέροντας στους ακροατές μια πνευματική και συγκινησιακή βύθιση στην εκφραστική δύναμη του ρομαντικού μουσικού κόσμου.

 

- Ρεσιτάλ στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ
5, 6, 26, 27 Νοεμβρίου και 4 Δεκεμβρίου 2019 /
Ώρα έναρξης: 18.00
Τιμές εισιτηρίων: €12, €15
Φοιτητικό, παιδικό: €8

Πέντε μοναδικά ρεσιτάλ πιάνου διακεκριμένων σολίστ με διεθνή σταδιοδρομία θα πραγματοποιηθούν στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στις 5, 6, 26, 27 Νοεμβρίου και 4 Δεκεμβρίου, στις 20.30.

Σολίστ: Δημήτρης Τουφεξής (5.11), Τίτος Γουβέλης (6.11), Λίλια Μπογιατζίεβα (26.11), Νεφέλη Μούσουρα (27.11), Θοδωρής Τζοβανάκης (4.12)

Εισαγωγικές ομιλίες: Κώστας Χάρδας

 

Δημήτρης Τουφεξής - 5 Νοεμβρίου 2019 / Ώρα έναρξης: 20.30
Ρομαντικές μινιατούρες: Στιγμές στο άπειρο
Έργα των: Φρεντερίκ Σοπέν, 6 πρελούδια από το έργο 28, 3 βαλς, 3 νυχτερινά, Πολωνέζα σε ντο δίεση ελάσσονα έργο 26, αρ. 1, 2 σπουδές, Φραντς Λιστ, Παρηγοριά, αρ. 3, Όνειρο αγάπης, αρ. 3, Γιοχάννες Μπραμς, 3 ιντερμέδια, Σεργκέι Ραχμάνινοφ, Πρελούδιο σε σολ δίεση ελάσσονα, έργο 32, αρ. 12, Αλεξάντρ Σκριάμπιν, Σπουδή σε ντο δίεση ελάσσονα έργο 2, αρ. 1, Πρελούδιο για αριστερό χέρι σε ντο δίεση ελάσσονα, έργο 9, αρ. 1.

Τίτος Γουβέλης - 6 Νοεμβρίου 2019 / Ώρα έναρξης: 20.30
Εικόνες που τραγουδούν
Έργα των: Φραντς Λιστ, Μνηστεία (Sposalizio) από τα Χρόνια προσκυνήματος ΙΙ, Κλωντ Ντεμπυσσύ, Το νησί της χαράς, Σεργκέι Ραχμάνινοφ, Πρελούδιο σε σι ελάσσονα, έργο 32, αρ. 10, Ολιβιέ Μεσσιάν, Ασπασμός του βρέφους Ιησού Χριστού από τους Είκοσι στοχασμούς για τον Ιησού Χριστό βρέφος, Γκιλ Σοχάτ, Τρεις αυτοσχεδιασμοί πάνω σε πίνακες, Μοντέστ Μούσσοργκσκι, Εικόνες από μια έκθεση.

 

Λίλια Μπογιατζίεβα - 26 Νοεμβρίου 2019 / Ώρα έναρξης: 20.30
Με έμπνευση από το παρελθόν για το μέλλον
Έργα των: Γιοχάννες Μπραμς, 4 μπαλάντες, έργο 10, Σεζάρ Φρανκ, Πρελούδιο, χορικό και φούγκα, έργο 18, Φραντς Σούμπερτ, Σονάτα σε σι ύφεση μείζονα.
 

Νεφέλη Μούσουρα - 27 Νοεμβρίου 2019 / Ώρα έναρξης: 20.30
Ρομαντικές αφηγήσεις
Έργα των: Ρόμπερτ Σούμαν, Καρναβάλι, έργο 9, Φρεντερίκ Σοπέν, Φαντασία - αυτοσχεδιασμός σε ντο δίεση ελάσσονα, έργο 66, Μπαλάντα αρ. 1 σε σολ ελάσσονα, έργο 23, Φραντς Λιστ, Βενετία και Νάπολη, από τα Χρόνια προσκυνήματος ΙΙ.


Θοδωρής Τζοβανάκης - 4 Δεκεμβρίου 2019 / Ώρα έναρξης: 20.30
Εκλεκτικές συγγένειες
Έργα των: Ρόμπερτ Σούμαν, Πεταλούδες, έργο 2, Κλάρα Σούμαν, Νυχτερινό σε φα μείζονα, έργο 6, αρ. 2, Γιοχάννες Μπραμς, Ιντερμέδιο σε μι ύφεση μείζονα, έργο 117, αρ. 1, Ραψωδία σε σολ ελάσσονα, έργο 79, αρ. 2, Φραντς Σούμπερτ - Φραντς Λιστ, Ο 'Aτλας, Ο μυλωνάς και το ρυάκι, Ο οργaνοπαίχτης, Η Μαργαρίτα στο ροδάνι, Ο οδοιπόρος, Ο βασιλιάς των ξωτικών.

 

- Μεγάλα κοντσέρτα του ρομαντισμού στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ
14 Νοεμβρίου 2019 / Ώρα έναρξης: 20.00
Είσοδος ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μια ώρα πριν την έναρξη από τα Ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

- Παράλληλες δράσεις 

Συναυλίες στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ
5, 6, 26, 27 Νοεμβρίου και 4 Δεκεμβρίου 2019 /
Ώρα έναρξης: 18.00
Είσοδος ελεύθερη,
με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μια ώρα πριν την έναρξη από τα Ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. 

Παράλληλα με τα βραδινά ρεσιτάλ του κεντρικού κύκλου, θα πραγματοποιηθούν απογευματινές συναυλίες ανερχόμενων σολίστ, βραβευθέντων του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού του ΦΠΘ και νέων καλλιτεχνών στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ. 

 

Βραβευθέντες του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού του ΦΠΘ 

Γιάννης Σύμκο, Αναστάσιος-Αχιλλέας Ζαφειρόπουλος (5.11)

Νέοι καλλιτέχνες
Αλεξία-Δάφνη Ελευθεριάδου, Αλέξανδρος Κυριακόπουλος, Κασσάνδρα Φουντουλάκη (6.11)

Ανερχόμενοι σολίστ
Μάνος Κιτσικόπουλος (26.11)

Νέοι καλλιτέχνες
Δημήτρης-Ορφέας Δέμης, Γιώργος Βαρδάκης, Παρασκευή Ράτη (27.11)

Ανερχόμενοι σολίστ
Χρήστος Μαράντος (4.12)

 

Masterclass πιάνου με τη Δόμνα Ευνουχίδου
2, 3, 4 Nοεμβρίου 2019
Αίθουσα δοκιμών ΕΛΣ - ΚΠΙΣΝ

 

 

 

Το «ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣ 2019» εντάσσεται στην Πράξη «ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣ» (MIS 5004053) με κωδικό 2017ΕΠΑ08510107 ('Aξονας 06 του Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ») και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.

 footer

 

ΡΕΣΙΤΑΛ 

Δημήτρης Τουφεξής (5.11)

Τίτος Γουβέλης (6.11)

Λίλια Μπογιατζίεβα (26.11)

Νεφέλη Μούσουρα (27.11)

Θοδωρής Τζοβανάκης (4.12)


Εισαγωγικές ομιλίες: Κώστας Χάρδας

 

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Βραβευθέντες του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού του ΦΠΘ
Γιάννης Σύμκο, Αναστάσιος-Αχιλλέας Ζαφειρόπουλος (5.11)

Νέοι καλλιτέχνες
Αλεξία-Δάφνη Ελευθεριάδου, Αλέξανδρος Κυριακόπουλος, Κασσάνδρα Φουντουλάκη (6.11)

Ανερχόμενοι σολίστ
Μάνος Κιτσικόπουλος (26.11)

Νέοι καλλιτέχνες
Δημήτρης-Ορφέας Δέμης, Γιώργος Βαρδάκης, Παρασκευή Ράτη (27.11)

Ανερχόμενοι σολίστ
Χρήστος Μαράντος (4.12)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Εκδοτήριο ΕΛΣ
Κέντρο Πολιτισμού
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Καθημερινά: 9.00-21.00

Τηλεφωνικές αγορές
Τηλ. Κέντρο: 2130885700
Με χρέωση κάρτας (Visa και MasterCard)

Online παραγγελίες
Οι αγορές εισιτηρίων online πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας της Ticket Services. Η χρέωση των πιστωτικών καρτών (Visa και MasterCard) γίνεται στο ασφαλές περιβάλλον (SSL encryption) της Ticket Services.

Δίκτυο προπώλησης
Προπώληση εισιτηρίων
Ticket Services
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
- Τηλεφωνικά με κάρτα: 2107234567


Υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου
Τα εισιτήρια εκδίδονται σε μορφή PDF και είτε εκτυπώνονται είτε αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο και ελέγχονται ανέπαφα στην είσοδο


Επιστροφές/Ακυρώσεις εισιτηρίων δεν γίνονται δεκτές.

Παιδικά εισιτήρια
Η είσοδος σε παιδιά επιτρέπεται απο 6 ετών και άνω (Στις παιδικές παραστάσεις από 4 ετών και άνω).

Φοιτητικά εισιτήρια
Για την χρήση εισιτηρίου με φοιτητική έκπτωση όπου προβλέπεται, είναι απαραίτητη η επίδειξη του απαραίτητου δικαιολογητικού (φοιτητικό πάσο) και κατά την αγορά στα φυσικά σημεία προπώλησης, και κατά την προσέλευση στην αίθουσα την ημέρα της παράστασης.

Για πληροφορίες σχετικά με τις εκπτωτικές κατηγορίες εισιτηρίων και την διαθεσιμότητά τους, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τηλ. κέντρο στο 2130885700

Πληροφορίες πρόσβασης
Πώς θα φτάσετε στην ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ:
https://www.nationalopera.gr/prosbasi

Όροι αγοράς και χρήσης εισιτηρίων
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ