ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ - The musical

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΠΑ
Κυψέλης 2, Κυψέλη
τηλ. 210 8831068

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Από 27 Οκτωβρίου 2013
Κυριακή: 11.00
(καθημερινές για σχολεία)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Ενήλικες: 10€
Παιδικό: 8€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΠΑ
- Ταμείο: Κυψέλης 2
- Τηλέφωνο: 210 8831068
TICKET SERVICES
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
- Τηλεφωνικά: 210 7234567
- Online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online παραγγελίες περιλαμβάνουν χρεωση υπηρεσίας 10% (+1€ για ενήλικες, +0.80€ στο παιδικό)

Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά ή online παραλαμβάνονται από το ταμείο του θεάτρου με μια ταυτότητα ή με την πιστωτική κάρτα που χρησιμοποιήθηκε.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ
THE MUSICAL

Στο Θέατρο Κάππα

Από την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013
και κάθε Κυριακή στις 11:00

H Highway Productions του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου συνεχίζει την πολύ επιτυχημένη παράσταση ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ THE MUSICAL σε κείμενο/μουσική Τάσου Ιωαννίδη και σκηνοθεσία/χορογραφία Αποστολίας Παπαδαμάκη στο Θέατρο Κάππα. Από 27 Οκτωβρίου 2013, μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να απολαύσουν τη σπουδαία θεατρική πρόταση που τα παιδιά θέλουν να βλέπουν και να ξαναβλέπουν.

Τα τραγούδια του Τάσου Ιωαννίδη που ήδη γνωρίζουν και λατρεύουν τα παιδιά, τραγούδια έξυπνα, αστεία και γλυκά, που πέρα από την εκπαιδευτική τους χρησιμότητα είναι και πολύ διασκεδαστικά, αποτέλεσαν το έναυσμα και τη βάση για την παράσταση «Λάχανα και Χάχανα The Musical». O Τάσος Ιωαννίδης έγραψε το πρωτότυπο θεατρικό έργο και με τη συνεργασία της χορογράφου–σκηνοθέτιδας Αποστολίας Παπαδαμάκη, δημιούργησαν μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση. Ένα σύγχρονο και επίκαιρο μιούζικαλ με δράση, φαντασία, γέλιο, χαρά και τραγούδι, με χαρακτήρες πολύ γνώριμους από την καθημερινή ζωή των παιδιών και άλλους φανταστικούς, παρμένους από τον κόσμο του ονείρου.

To Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (10/10/13) έστειλε εκ νέου ενημέρωση στις σχολικές περιφέρειες ότι «η μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ» βασίζεται στα ομώνυμα CD των οποίων το περιεχόμενο έχει κριθεί παιδαγωγικά και επιστημονικά κατάλληλο.»

Η παράσταση πραγματεύεται δύο «φαινομενικά» αντίθετους πόλους: την Τέχνη και την Τεχνολογία, και πώς αυτοί συγκρούονται ή συνομιλούν κατά τη διάρκεια της μαθησιακής διαδικασίας. Γιατί όταν αυτό που θέλουμε να μάθει το παιδί το κάνουμε τραγούδι, αποκτά χρώμα, γίνεται παιχνίδι, γίνεται μια συναισθηματική εμπειρία. Τότε η μνήμη «ενδίδει» στη μαθησιακή διαδικασία και λειτουργεί με τρόπο «αειθαλή», με ανεξίτηλα χρώματα.

Ενα πρωτότυπο μιούζικαλ, με εξαιρετικούς συντελεστές, βιντεοπροβολές, με ευφάνταστα σκηνικά από ανακυκλωμένα υλικά, με πολύχρωμα κοστούμια για λαχανοξωτικά, ρομπότ, παπαγάλους, ιπποπόταμους, πεταλούδες, νεράιδες, σε περιπλανήσεις με βαρκούλες, τρενάκια, πατίνια, στο ρυθμό και την μαγεία των τραγουδιών «ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο – Μουσική: Τάσος Ιωαννίδης
Σκηνοθεσία – Χορογραφίες: Αποστολία Παπαδαμάκη
Στίχοι: Παυλίνα Παμπούδη
Ενορχήστρωση: Kώστας Γανωσέλλης
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Εικονογράφιση: Βανέσσα Ιωάννου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθοί σκηνοθέτη: Ανδρονίκη Χριστάκη, Ελίνα Μαντίδη
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Χρήστος Αμβράζης, Κωνσταντίνος-Κάρολος Αρμένης, Θοδωρής Ευστρατιάδης, Ορφέας Ζαφειρόπουλος, Αρης Μπαλής, Ντένης Μακρής, Αλεξάνδρα Χασάνι
Χορεύουν: Μαριάνθη Γκογκάκη, Ειρήνη Τσιμπραγού, Αναστάσης Καναρίδης, Γιάννης Καρούνης

Παραγωγή: HIGHWAY PRODUCTIONS (Γιώργος Λυκιαρδόπουλος)