ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ, του Αισχύλου

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ
«ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ«
του Αισχύλου

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Κανονικό: 17 ευρώ
Μειωμένο: 12 ευρώ
* Τα μειωμένα εισιτήρια αφορούν φοιτητές και ανέργους

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
TICKET SERVICES
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
(Στοά Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά και online παραλαμβάνονται την ημέρα της παράστασης στο ταμείο με μια ταυτότητα ή με την πιστωτική κάρτα.

Για την παράσταση στο Ηρώδειο στις 2 Σεπτεμβρίου κάντε κλικ εδώ

PHOTO GALLERY
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013

«ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ»
του Αισχύλου

Ένα κορυφαίο έργο της αρχαίας ελληνικής δραματικής τέχνης περιλαμβάνεται στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ: ο ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ – το πρώτο έργο από την τριλογία του Αισχύλου ΟΡΕΣΤΕΙΑ, την μοναδική τριλογία που διασώθηκε ολόκληρη και που λειτουργεί ως σημείο πολλαπλών αναφορών και συμβολισμών σε σχέση με την δύναμη και την αρτιότητα του ποιητικού της μεγαλείου.

Η πρώτη παρουσίαση της Τριλογίας ΟΡΕΣΤΕΙΑ: ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ, ΧΟΗΦΟΡΟΙ, ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ για την οποία ο Αισχύλος τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο, έγινε στην Αθήνα το 458 π.χ. στα Μεγάλα Διονύσια. Την τριλογία συμπλήρωνε το σατιρικό Δράμα ΠΡΩΤΕΥΣ.

Αυτό το καλοκαίρι, με σεβασμό στον τρόπο της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, τον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου διδάσκει σε έναν θίασο εκλεκτών ηθοποιών η Νικαίτη Κοντούρη.

Στον Αγαμέμνονα, ο Αισχύλος -σε σχέση με το μυθικό πλαίσιο, όπως αυτό παρουσιάζεται στο Ομηρικά Επη – στηρίζει τον δραματικό άξονα της τραγωδίας του, πάνω σε δύο ισχυρές επιλογές. Η πρώτη έχει να κάνει με τον χαρακτήρα της Κλυταιμήστρας ως αρχετυπικής μητριαρχικής persona , και η δεύτερη με τη θυσία της Ιφιγένειας.

Το βράδυ που ο βασιλιάς Αγαμέμνων επιστρέφει στο Άργος νικητής, έπειτα από τον δεκαετή Τρωϊκό πόλεμο, έχοντας μαζί την ιέρεια του Απόλλωνα Κασσάνδρα ως σκλάβα κι ερωμένη του, η βασίλισσα Κλυταιμνήστρα θα τον υποδεχτεί στο παλάτι. Αργότερα, μέσα στη νύχτα, η Κλυταιμνήστρα θα σφάξει με τα ίδια της τα χέρια τον σύζυγό της και την μάντισσα, έχοντας στο πλευρό της τον εραστή της Αίγισθο.

Για τον Αισχύλο, η θυσία της κόρης του Ιφιγένειας από τον Αγαμέμνονα προκειμένου να εξευμενίσει τους θεούς και να οδηγήσουν αυτόν και το Ελληνικό στράτευμα στην Τροία, είναι και ο ισχυρότερος λόγος για την βασίλισσα Κλυταιμήστρα να κρατήσει άσβεστο το μίσος ενάντια στον Αγαμέμνονα και να κατακρεουργήσει, αυτόν και την ερωμένη του Κασσάνδρα.

Στον «Αγαμέμνονα», η ιστορία των προσώπων είναι γνωστή κι αυτό κάνει το έργο εξαιρετικά οικείο. Κι εδώ όπως και γενικότερα στην Αισχύλεια Τραγωδία, την συλλογική συνείδηση του ανθρώπου που χαρακτηρίζεται από Θεοσέβεια και Θεοφοβία εκφράζει ο Χορός.

Στην συγκλονιστική ποιητική δημιουργία του Αισχύλου, αναγνωρίζουμε την τάξη των παλαιών Αρχών και των αρχαίων Θεών του κόσμου, που ορίζουν και τιμωρούν την ‘Υβριν. Οι ήρωες της τραγωδίας συνθλίβονται από το βάρος της Ευθύνης που φέρουν και ταυτόχρονα την Αδυναμία της ανθρώπινης φύσης να υπερβεί το πεπρωμένο της.

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ
ΚΛΥΤΑΙΜΗΣΤΡΑ: ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ
ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ: ΜΗΝΑΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ
ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ:ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΗΜΟΥ
ΑΙΓΙΣΘΟΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ
ΚΗΡΥΚΑΣ: ΘΕΜΗΣ ΠΑΝΟΥ
ΦΥΛΑΚΑΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΑΚΑΤΕΒΑΚΗΣ

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ (Με αλφαβητική σειρά):
ΘΥΜΙΟΣ ΚΟΥΚΙΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΥΛΑΚΟΣ
KΡΙΣ ΡΑΝΤΑΝΟΦ
ΚΩΣΤΑΣ ΦΑΛΕΛΑΚΗΣ
ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΧΑΖΑΡΑΚΗΣ
ΚΛΑΡΙΝETΟ: XΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΚΑΝΗΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΝΙΚΑΙΤΗ ΚΟΝΤΟΥΡΗ
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΣΑΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: ΣΟΦΙΑ ΚΑΜΑΓΙΑΝΝΗ
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΡΜΗΣ ΜΑΛΚΟΤΣΗΣ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΤΕΚΩ
ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ-ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ: ΔΩΡΑ ΓΑΖΗ
ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ
BOHΘΟΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΥ: ΑΓΝΗ ΠΑΠΑΔΕΛΛΗ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
από την Ticket Services

 • ▶ Εντοπίστε μοναδικές ευκαιρίες σε επιλεγμένα θέατρα και συναυλιακούς χώρους

 • ▶ Αξιοποιήστε Happy Ηour στιγμές σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες

 • ▶ Ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα μας για τις εκάστοτε προσφορές

 • ▶ Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εύκολα και οικονομικά

Τρέχουσες προσφορές

 • ▶ Τελευταία εισιτήρια στην Α ζώνη: Προσφορά 2 + 1 δωρεάν!

  Μάνος Χατζιδάκις - Τρόποι του φεγγαριού. Αγοραζετε δυο εισιτήρια της Α ζώνης και έχετε ένα επιπλέον δωρεάν!
  • Επιλέξτε τρεις θέσεις της Α Ζώνης στην τιμή του κανονικού εισιτηρίου (55€).
  • Προχωρείστε στην ολοκλήρωση της αγοράς.
  • Κάντε κλικ στο κουμπί «ΠΡΟΣΦΟΡΑ» και το ένα εισιτήριο θα εκδοθεί με μηδενική τιμή!
  • Πληρώστε με την πιστωτική σας κάρτα.
  • Κατεβάστε τα εισιτήρια σε ηλεκτρονική μορφή και εκτυπώστε τα στον εκτυπωτή σας, ή παραλάβετέ τα από το ταμείο του Ηρωδείου.

  Η προσφορά ισχύει και για τις δυο παραστάσεις, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2014 της εκδήλωσης «Μάνος Χατζιδάκις - Τρόποι του φεγγαριού» μέχρι εξάντλησης των εισιτηρίων της ειδικής προσφοράς.

  Η αγορά με χρήση της προσφοράς μπορεί να πραγματοποιηθεί και στα φυσικά σημεία προπώλησης.

  Πληροφορίες: 2107234567

Η Υπηρεσία Εισιτηρίων σε συνεργασία με επιλεγμένους διοργανωτές εκδηλώσεων, εντάσσει στην ιστοσελίδα της την δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων προσφοράς.

Εντοπίστε τις εκάστοτε προσφορές που διατίθενται απο την ιστοσελίδα μας από το ειδικό banner "ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΠΡΟΣΦΟΡΕΣ" στην αριστερή πλευρά της ιστοσελίδας.

Σημειώστε ότι κάποιες προσφορές ενδέχεται να χρειάζονται "Ενεργοποίηση" ώστε να γίνουν διαθέσιμες κατά την διαδικασία της αγοράς. Η ενεργοποίηση γίνεται επίσης από το banner «ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΠΡΟΣΦΟΡΕΣ»

Άλλες παραστάσεις σε προσφορά θα διαθέτουν ειδικές εκπτωτικές τιμές, θα είναι ενεργοποιημένες για συγκεκριμένες μέρες και ώρες (Happy Hour) ή θα παρέχουν πολλές άλλες εκπλήξεις!

Μείνετε συντονισμένοι με τις «ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΠΡΟΣΦΟΡΕΣ» της Ticket Services και απολαύστε τις αγαπημένες σας παραστάσεις σε μοναδικές τιμές!

Δείτε τις τρέχουσες προσφορέςOK