LITHUANIAN CHAMBER ORCHESTRA

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όλες οι παραστάσεις
ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΜΜΘ

>Στο Μέγαρο Μουσικής:
25ης Μαρτίου & Παραλία.
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Σάββατο: 10:00πμ-6:00μμ
Τηλέφωνο: 2310 895938-9.
Τις ημέρες που πραγματοποιούνται παραστάσεις στο κτίριο Μ2 μπορείτε να καλείτε και στο: 2310896000.
Εφόσον υπάρχει παράσταση Κυριακή, τα εκδοτήρια ανοίγουν δύο ώρες πριν από την εκδήλωση.

>Στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο:
10:00πμ-3:30μμ
Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
10:00πμ-2:00μμ και 5:30μμ-8:00μμ

>Ηλεκτρονικά
Στο www.ticketservices.gr

Οι ηλεκτρονικές αγορές γίνονται με χρέωση κάρτας, η οποία χρεώνεται στο ασφαλές περιβάλλον της ALPHA BANK.

ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Για την χρήση εκπτωτικών εισιτηρίων (φοιτητικό, ανέργων κτλ) σε παραστάσεις που αυτά προβλέπονται, θα χρειαστεί κατά την προσέλευσή σας να επιδείξετε τα αντίστοιχα δικαιολογητικά (φοιτητικό πάσο, κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά ανανεωμένη κτλ)

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά, παραλαμβάνονται με την επίδειξη ταυτότητας στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ή στην πλατεία Αριστοτέλους οποιαδήποτε στιγμή. Επίσης η παραλαβή μπορεί να γίνει ακόμα και λίγη ώρα πριν την παράσταση στα ταμεία του χώρου της εκδήλωσης.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ e-Ticket
Με την ολοκλήρωση της αγοράς σας, μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε τα εισιτήρια σε δικό σας εκτυπωτή, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τα παραλάβετε από κάποιο ταμείο.
PHOTO GALLERY
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

LITHUANIAN CHAMBER ORCHESTRA

Διοργάνωση: ΟΜΜΘ
  • 17 Απριλίου 2019
    Τετ     21:00  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)

Α' Μέρος
P. I. Tchaikovsky: Σερενάτα για έγχορδα σε ντο μείζονα, έργο 48
                            Andante cantabile για τσέλο και έγχορδα 
                            Andante and Pezzo Capriccioso για τσέλο και έγχορδα, έργο 62
B' Μέρος
P. de Sarasate: Andalusian Romance για βιολί και έγχορδα, έργο 22
C. Saint-Saëns: Introduction and Rondo Capriccioso, έργο 28  για βιολί και έγχορδα
P. de Sarasate: Carmen fantasy για βιολί και έγχορδα
Ένα κορυφαίο συμφωνικό σύνολο –με ιστορία 60 χρόνων, εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο και διθυραμβικές κριτικές– θα επισκεφθεί για μία μοναδική συναυλία το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 17 Απριλίου 2019. Η Lithuanian Chamber Orchestra (Ορχήστρα Δωματίου της Λιθουανίας) θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με εξαιρετικά και συγχρόνως πολύ δημοφιλή έργα του ρομαντικού ρεπερτορίου.
Από την ίδρυσή της, το 1960, η Ορχήστρα προσέλκυσε αμέσως την προσοχή του διεθνούς κοινού με τη δύναμη και την ενέργειά της. Πραγματοποίησε αναρίθμητες εμφανίσεις συμπράττοντας με διάφορους σολίστες, μαέστρους και χορωδίες, ενώ παράλληλα έκανε πάνω από εκατό ηχογραφήσεις με ποικίλο ρεπερτόριο. Πέρα από αριστουργήματα της μπαρόκ και της κλασικής μουσικής, η ορχήστρα συμπεριλαμβάνει συχνά στο πρόγραμμά της, καθώς και στις ηχογραφήσεις της, νέα έργα. Μεταξύ άλλων, παρουσίασε για πρώτη φορά έργα των Arvo Pärt και Alfred Schnittke στην αρχή της καριέρας τους και συνέβαλε καθοριστικά στην εδραίωση και δημοφιλία των συνθετών αυτών. Σήμερα, η Ορχήστρα όχι μόνο διατηρεί ένα άρτιο καλλιτεχνικό επίπεδο αλλά εξερευνά και νέα δημιουργικά πεδία και κάθε χρόνο παρουσιάζει πρωτότυπα προγράμματα.
Στο πρώτο μέρος της συναυλίας της στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει τρία από τα πιο αγαπητά έργα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει ένα έργο του Καμίγ Σεν Σανς γραμμένο ειδικά για τον συνθέτη και βιολονίστα Πάμπλο ντε Σαραζάτε και την απίστευτη δεξιοτεχνία του, αλλά και δύο πασίγνωστα έργα του ίδιου του Σαραζάτε – το ένα είναι μια «φαντασία» με μελωδίες από την όπερα «Κάρμεν» του Μπιζέ.
Στη συναυλία θα απολαύσουμε και δύο σπουδαίους σολίστες: τον Γιάννη Τσιτσελίκη, έναν από τους κορυφαίους βιολοντσελίστες μας με σημαντική διεθνή παρουσία, ο οποίος συμμετέχει αφιλοκερδώς, και τον Ρώσο Σεργκέι Κρίλοφ, έναν από τους πιο ταλαντούχους βιολονίστες της γενιάς του, ο οποίος έχει εμφανιστεί με αρκετές από τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου.
Ο Κρίλοφ από το 2008 είναι και καλλιτεχνικός διευθυντής της Lithuanian Chamber Orchestra και συχνά αναλαμβάνει, όπως και στη συναυλία στο Μέγαρο, τον διπλό ρόλο του σολίστα και του μαέστρου. Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Από την ορχήστρα απαιτώ αυτό που θέλω και από τον εαυτό μου: άψογο καλλιτεχνικό και τεχνικό αποτέλεσμα και νέες ερμηνευτικές προσεγγίσεις... Η Lithuanian Chamber Orchestra αξίζει να θεωρείται μία από τις καλύτερες ορχήστρες στον κόσμο. Μέσα σε όλη την πορεία της, έχει συσσωρεύσει έναν πλούτο εμπειριών και έχει διαμορφώσει μια πραγματικά πολύτιμη μουσική ταυτότητα, γι' αυτό και την προσεγγίζω με μεγάλο σεβασμό και ευαισθησία. Σκοπός μου είναι να αναδείξω τον πλούσιο ήχο και τη μουσικότητά της και να την κάνω να µανθίσει' με τρόπο τολμηρό...».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Γιάννης Τσιτσελίκης Βιολοντσέλο
Sergej Krylov Βιολί
Lithuanian Chamber Orchestra
Sergej Krylov Μουσική διεύθυνση

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

20€, 15€, 10€ (μειωμένο)
Έναρξη προπώλησης: 20/3