SOCRATES NOW | ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΩΡΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Αυλή Moυσείου Ιστορίας
Πανεπιστημίου Αθηνών
(Παλιό Πανεπιστήμιο)
Θόλου 5, Πλάκα

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012

Η παράσταση είναι στα Αγγλικά
(με ελληνικούς υπέρτιτλους)

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
15 ευρώ
10 ευρώ φοιτητικό
Γενική είσοδος
Χωρίς αρίθμηση

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

Οι αγορές τηλεφωνικά και online γίνονται με χρέωση πιστωτικής κάρτα (χωρίς επιβάρυνση). Τα εισιτήρια παραλαμβάνονται την ημέρα της παράστασης στην είσοδο του χώρου.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Please use this link to find information regarding Elliniko Theatro's current July 2014 Socrates Now performances under the Acropolis

http://www.ellinikotheatro.org/socrates-now-2/


To Διεθνές Ελληνικό Θέατρο,
σε συνεργασία με το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
παρουσιάζει:

SOCRATES NOW | ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΩΡΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012Μετά από 250 παραστάσεις σε 14 χώρες, το διαχρονικό έργο του Πλάτωνα H Aπολογία του Σωκράτη ξαναζωντανεύει κάτω από το βράχο της Ακρόπολης στα αγγλικά, για τους ξένους επισκέπτες της Αθήνας.

Λάβετε θέση στο δικαστήριο της αρχαίας Αθήνας, καθώς ο Σωκράτης δικάζεται υπό την απειλή της θανατικής καταδίκης. Παρακολουθήστε τον μεγάλο φιλόσοφο να αντιμετωπίζει τους κατηγόρους του με την χαρακτηριστική του θυμοσοφία, αιχμηρή λογική και την τόλμη των πεποιθήσεών του. Αξιολογήστε τα επιχειρήματά του σχετικά με την αρετή, τη διαφθορά, τη δικαιοσύνη, την πολιτική, τα καθήκοντα του πολίτη, την αγάπη για τη ζωή και την ελπίδα για τη μετά θάνατον ζωή και συναγάγετε τα δικά σας συμπεράσματα. Μετά το τέλος της παράστασης, αξιοποιείστε την ευκαιρία να συζητήσετε με τον ηθοποιό και τους γύρω σας τους λόγους τις ετυμηγορίας σας.

Σκεφτόμαστε. Αμφισβητούμε. Αλλάζουμε.

Η Απολογία του Σωκράτη είναι μια ευχάριστη και γεμάτη χιούμορ δραματοποίηση της περίφημης υπεράσπισης του μεγάλου φιλόσοφου και ηθικού δάσκαλου μπροστά στο Αθηναϊκό δικαστήριο το 399 π.Χ. Στην Απολογία, όπως καταγράφηκε από τον μαθητή του Σωκράτη, Πλάτωνα, ο σοφός άνδρας της Αθήνας υπερασπίζεται τον εαυτό του ενάντια σε πολιτικά κατευθυνόμενες κατηγορίες για αθεϊσμό και διαφθορά των νέων. Ο Γιάννης Σιμωνίδης ζωντανεύει την εκκεντρική αλλά συγχρόνως μαγνητική προσωπικότητα του Σωκράτη και προσφέρει ένα βαθύτατα κοινωνικό, πολιτικό αλλά προ παντός ανθρώπινο έργο που συναρπάζει το κοινό με το χιούμορ, την αμεσότητα και την απλότητα της θεατρικής του απόδοσης.

Η Απολογία του Σωκράτη ανέβηκε το 2004 από το Ελληνικό Θέατρο Νέας Υόρκης και από τότε έχει παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία σε πάνω από 250 θέατρα, φεστιβάλ, σχολεία, πανεπιστήμια και βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Μεξικό, την Ουρουγουάη, την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, την Τουρκία, την Ουκρανία, τη Βουλγαρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Μεγάλη Βρετανία. Κορυφαία πανεπιστήμια όπως το Yale, το Columbia, το Michigan, το Cambridge, το Oxford και το Edinburgh συνδύασαν την παράσταση με διαδραστικά σεμινάρια, υπό τον συντονισμό του κ. Σιμωνίδη, σχετικά με τη σωκρατική ηθική και το πώς αυτή μπορεί να φανεί χρήσιμη στο σημερινό κόσμο.

Οι 14 παραστάσεις στο Παλιό Πανεπιστήμιο θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα, με σκοπό την προσφορά πολυεπίπεδης πολιτισμικής εμπειρίας σε ξένους επισκέπτες της Αθήνας. Μετά το τέλος κάθε παράστασης, θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με το κοινό για την άμεση σχέση και χρησιμότητα της σωκρατικής σκέψης στην ελληνική και παγκόσμια κρίση.

Ηθοποιός:     ο βραβευμένος με Εmmy, Γιάννης Σιμωνίδης
Σκηνοθέτης: o βετεράνος τoυ Broadway, Λουκάς Σκιπητάρης
Eνδυματολόγος: η βραβευμένη με Oscar & Τοny, Θεώνη Βαχλιώτη – Aldredge
Παραγωγή: Διεθνές Ελληνικό Θέατρο

Πότε:24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 Ιουνίου
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Ιουλίου
στις 21:00
Πού:Αυλή Moυσείου Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών (Παλιό Πανεπιστήμιο)
Θόλου 5, Πλάκα
(5’ από τους σταθμούς μετρό Μοναστηράκι και Aκρόπολη)
Γενική είσοδος:15 ευρώ, Φοιτητικό: 10 ευρώ

Πληροφορίες:
Tel. 6976104700 (18.00-21.00)
Email. info@ellinikotheatro.org
Website. www.ellinikotheatro.org

Εξασφαλίστε τη συμμετοχή σας: www.ticketservices.gr

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Ένας πολυτάλαντος ηθοποιός έχει θέσει ως αποστολή του να αποδείξει την ανυπέρβλητη δραματική δύναμη του αρχαίου φιλοσόφου
American Theatre, ΗΠΑ

Mια υπεράνθρωπη προσπάθεια εκ μέρους του πρωταγωνιστή σε έναν εκπληκτικό συντονισμό κειμένου, κίνησης και λόγου
Luxembourger Wort, Λουξεμβούργο

Ο Σωκράτης συγκλονίζει το θεατρικό κοινό ανά την υφήλιο
Gulf News, Ντουμπάι

Ενθουσίασε η Απολογία του Σωκράτη! Θύελλα χειροκροτημάτων για την εμπνευσμένη ερμηνεία του Γιάννη Σιμωνίδη
Sofia Timeς Bουλγαρία

Εύθυμο, ευφυές, συναρπαστικό!
Οdyssey, USA

Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω