Oper(O), Orpheus

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΚΠΙΣΝ - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Εκδοτήριο ΕΛΣ
Κέντρο Πολιτισμού
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Καθημερινά: 9.00-21.00

Τηλεφωνικές αγορές
Τηλ. Κέντρο: 2130885700
Με χρέωση κάρτας (Visa και MasterCard)

Online παραγγελίες
Οι αγορές εισιτηρίων online πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας της Ticket Services. Η χρέωση των πιστωτικών καρτών (Visa και MasterCard) γίνεται στο ασφαλές περιβάλλον (SSL encryption) της Ticket Services.

Δίκτυο προπώλησης
Προπώληση εισιτηρίων σε όλα τα καταστήματα PUBLIC και στο tickets.public.gr

Παραλαβή προπληρωμένων εισιτηρίων
Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά και online παραλαμβάνονται την ημέρα της εκδήλωσης στο ταμείο με μια ταυτότητα ή με την κάρτα που χρησιμοποιήθηκε.

Η παραλαβή των εισιτηρίων μπορεί να γίνει και νωρίτερα από την ημέρα της παράστασης στα ταμεία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.

Εκτύπωση ηλεκτρονικού εισιτηρίου
Εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά, μπορούν να κατεβούν σε μορφή PDF και να εκτυπωθούν


Επιστροφές/Ακυρώσεις εισιτηρίων δεν γίνονται δεκτές.

Παιδικά εισιτήρια
Η είσοδος σε παιδιά επιτρέπεται απο 6 ετών και άνω (Στις παιδικές παραστάσεις από 3 ετών και άνω). Για αγορά παιδικών εισιτηρίων με πιστωτική κάρτα, παρακαλούμε καλέστε στο 2130885700.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

Εναλλακτική Σκηνή

 

Oper(O)

 

Orpheus

 

Μουσικό θέατρο

Πρώτη παρουσίαση


 

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
25, 26, 27, 28 Ιανουαρίου 2018
2, 3 Φεβρουαρίου 2018

 
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 20.30

Καλλιτεχνικός πυρήνας σχεδιασμού, ερμηνευτές της παράστασης και μέλη της ομάδας Oper(O) για αυτό το έργο:

Ιδέα-σύλληψη: Oper(O)
Σκηνοθεσία: Ειρήνη Γεωργαλάκη - Εριφίλη Γιαννακοπούλου
Μουσική: 
Μιχάλης Παρασκάκης
Δραματουργία: Άγγελος Σκασίλας
Σκηνικά: Κατερίνα Χάρου
Κοστούμια: Αλεξία Χρυσοχοΐδου
Κίνηση: Πωλίν Υγκέ


Τιμές εισιτηρίων 12, 15 €
Φοιτητικό, παιδικό 8 €
 
   
Η Ομάδα Οper(O), αναγνωρισμένο σχήμα για τη συμβολή του στις παραστατικές τέχνες που δοκιμάζουν τα όρια του μουσικού θεάτρου, της όπερας αλλά και των site-specific performances, πραγματοποιεί την πρώτη της συμπαραγωγή με την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ με την παράσταση Orpheus.
Η μυθική μορφή του Ορφέα, κεντρική στην ιστορία του μουσικού θεάτρου, απομονώνεται από τον μύθο του έρωτά του με την Ευρυδίκη κι εξελίσσεται σε ένα έμβλημα της πάλης με τον θάνατο. Η λυρική τέχνη κι η ερωτική επιθυμία αναδεικνύονται σε ισχυρά όπλα του για την ανατροπή του θνητού και την επικράτηση του αιώνιου. Η ομάδα Οper(O) επικεντρώνει τη δραματουργία της σε τέσσερις σκηνές του μύθου -σε τέσσερις «στιγμές»- αποφεύγοντας μια γραμμική αφήγηση. Κατά τη διάρκεια της παράστασης, παρακολουθούμε την κάθοδο του Ορφέα προς τον Άδη και την καταληκτική αποτυχία του να κερδίσει τη μάχη μαζί του.
Η παράσταση Orpheus αποτελεί τη σκηνική διερεύνηση, με τα εργαλεία του μουσικού θεάτρου, των ακατάβλητων λόγων που οδηγούν τον άνθρωπο στην αιώνια αυτή ήττα. Μια ήττα που δεν σηματοδοτεί το τέλος, αλλά την επιστροφή και την απελευθέρωση.
Η Εριφύλη Γιαννακοπούλου, που μαζί με την Ειρήνη Γεωργαλάκη επιμελείται τη σκηνοθεσία της παράστασης, σημειώνει για το έργο: «Πρόκειται για μια σύγχρονη εικαστική όπερα που βασίζεται στον μύθο του Ορφέα και στην ποίηση του Τ. Σ. Έλιοτ. Μια παράσταση που εξετάζει και αναρωτιέται πάνω στο θέμα της ύπαρξης και τις δυνατότητες του ανθρώπου. Σαν άλλοι σαλτιμπάγκοι, οι συντελεστές της παράστασης δανείζονται το κίνητρο και το μέσο του ίδιου του χαρακτήρα, του Ορφέα, και δημιουργούν μια ατμοσφαιρική ποιητική διαδρομή όπου η πλοκή αντικαθίσταται από τις αισθήσεις. Διαχειρίζονται τη μαγεία με την ειλικρίνεια και την ευθύτητα που κρύβουν οι ταχυδακτυλουργοί, αποδεικνύοντας μέσω αυτής της παράστασης τη δύναμη της τέχνης και την ένταση του έρωτα».


    

    Ιδρυτικός δωρητής Εναλλακτικής Σκηνής: