ΛΥΡΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ: «ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ ma non troppo»

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ
Πλατεία Γεωργίου 17, Πάτρα
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΑΜΕΙΟΥ
2610273613

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: 10€
Φοιτητές: 8€
Ανεργοι/ΑΜΕΑ: 5€

Για τα μειωμένα εισιτήρια είναι απαραίτητη η επίδειξη του καταλληλου δικαιολογητικού στο θέατρο (φοιτητικό πάσο, κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ κτλ)

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ
TICKET SERVICES
Online: www.ticketservices.gr
Τηλεφωνικά: 210 7234567

Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά ή online, παραλαμβάνονται οποιαδήποτε στιγμή από τα ταμεία του Θεάτρου Απόλλων με μια ταυτότητα ή με την πιστωτική κάρτα που χρησιμοποιήθηκε. Επίσης η παραλαβή μπορεί να γίνει την ημέρα της παράστασης, λίγη ώρα πριν την έναρξή της.

PHOTO GALLERY
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΛΥΡΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΠΕΡΑ-ΣΤΟΥΝΤΙΟ
ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ

«ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ ma non troppo»
Δευτέρα 24  & Τρίτη 25 Απριλίου 2017,
στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων
στις  21:00

Το  Διεθνές Όπερα-Στούντιο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την ανάδειξη του μουσικού θεάτρου και την προσέλκυση κοινού ώστε το λυρικό θέατρο να καταστεί προσφιλές είδος ψυχαγωγίας προσθέτει στις καλλιτεχνικές του δράσεις τις Λυρικές Βραδιές, operaLife.

Στόχος του η μουσική απόλαυση, η υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα, η διείσδυση σε ένα ποικιλόμορφο κοινό με σκοπό την προώθηση της κλασικής μουσικής με έμφαση στα είδη του μουσικού θεάτρου. Το operaLife στηρίζει την επαφή με την τέχνη της μουσικής, ιδίως της λυρικής, ως μια διαδικασία δια βίου μάθησης, αλλά και ως διεργασία διεύρυνσης κοινού γιατί πιστεύει ότι μεταξύ άλλων και η ακροαματική συμμετοχή στη μουσική δημιουργία από μικρή ηλικία οδηγεί σε μελλοντικούς υποστηρικτές της τέχνης και της μουσικής. Στόχος είναι λοιπόν η βαθύτερη σύνδεση με το κοινό, τις τοπικές κοινότητες και κοινωνίες μέσω μίας ουσιαστικότερης γνωριμίας με τη μαγική τέχνη του λυρικού τραγουδιού. Με αυτή την καλλιτεχνική του δράση το operaLife του Διεθνούς Όπερα-Στούντιο Πάτρας ευελπιστεί να συμβάλει στην ανάπτυξη ενός κοινού μετέχοντος στην τέχνη καθώς επίσης και στη μετέπειτα διατήρησή του με δυναμικές στρατηγικές .

Η προσέλκυση νέων στο χώρο της κλασικής μουσικής - είτε πρόκειται για καινούργιους, είτε για νέους ηλικιακά - είναι μια πραγματική πρόκληση γι' αυτό το μουσικό είδος.

Μετά από την Λυρική Βραδιά χριστουγεννιάτικης θεματολογίας (19 και 20 Δεκεμβρίου 2016) και την Λυρική Βραδιά με αφιέρωμα στον  W.A. Mozart με τίτλο: Viva Mozart (23 και 24 Ιανουαρίου 2017), το operaLife συνεχίζει τις εκδηλώσεις του με ένα αφιέρωμα στην λυρική μουσική του Ρομαντισμού με τίτλο: «ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ ma non troppo».

Το κυριότερο κοινό χαρακτηριστικό της μουσικής του 19ου αιώνα, του αιώνα του Ρομαντισμού,  είναι η απαίτηση για ελευθερία της δημιουργικής φαντασίας και του ατομικού συναισθήματος. H ελεύθερη έκφραση του πόνου, της αγάπης, της χαράς και της θλίψης, η αναζήτηση της έμπνευσης στο «ενθουσιαστικό πάθος», στο όνειρο, στον εφιάλτη, στη μαγεία, στο άγχος, στον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου, όπως επίσης και η στενή σχέση του ανθρώπου με τη φύση, τη θρησκευτική πίστη και τις λαϊκές παραδόσεις κυριαρχούν και στη φωνητική μουσική της περιόδου αυτής. Τα κομμάτια που έχουν επιλεγεί μπορεί να μην εκφράζουν στο σύνολό τους τον Ρομαντισμό στη μουσική με την αυστηρή μουσικολογική έννοια του όρου, μαρτυρούν όμως με τον καλύτερο τρόπο τις παραπάνω τάσεις της έκφρασης των συνθετών όπερας και Lied που έζησαν και δημιούργησαν κατά τον 19ο αιώνα.

Η Λυρική Βραδιά «ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ ma non troppo» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017, 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

Η ίδια εκδήλωση θα επαναληφθεί και την Τρίτη 25 Απριλίου 2017, 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

Συντελεστές
Christina Schönbach, υψίφωνος
Λίνα Γερονίκου, υψίφωνος
Αθηνά Δημητρακοπούλου, υψίφωνος
Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη, υψίφωνος
Μαρία Κατριβέση, υψίφωνος
Μάριος Μανιατόπουλος, τενόρος
Χρύσα Πανταζοπούλου, μεσόφωνος
Λένα Σουρμελή, υψίφωνος

Στο πιάνο:
Olena Fedko, Βασίλειος Λάζαρης
Μουσική Διδασκαλία: Γεώργιος Γαλάνης
Σκηνοθετική Επιμέλεια:
Michael Seibel

Το
operaLife πέραν του αφιερώματος στο Ρομαντισμό με τίτλο: «ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ ma non troppo» συνεχίζει με μια επιπλέον βραδιά αφιερωμένη στη σύγχρονη οπερατική μουσική του 20ου αιώνα (24 και 25 Απριλίου 2017). 

ΙΝΦΟ

3η Λυρική Βραδιά: 24 και 25 Απριλίου 2017,
Δημοτικό Θέατρο Απόλλων /
  Ώρα: 21:00
Συμμετέχουν οι μονωδοί του
Int. Opera Studio Πάτρας:

Τιμή εισιτηρίων:
10 € κανονικό, 8 € φοιτητικό, 5 € ανέργων